We zoeken een (senior) advocaat-medewerker IE & Media!

Voor onze sectie IE & Media zijn wij op zoek naar een gedreven advocaat-medewerker met vijf tot acht jaar werkervaring die toe is aan een horizontale overstap.

Jouw nieuwe baan
Het IE-team van Kennedy Van der Laan adviseert over het volledige spectrum van intellectuele eigendomsrechten en procedeert in geval van inbreuk of andere IE-geschillen. Wij ondersteunen (inter)nationale ondernemingen bij het exploiteren en beschermen van merken, technologieën, innovaties en content. Tot onze cliënten behoren de grootste innovatieve spelers wereldwijd op het gebied van fashion & luxury, sport, (social) media, technologie, IT en life sciences, maar wij bedienen ook kennisinstituten en kleinere innovators. Ons IE-team vormt een sectie samen met het mediateam, dat één van de belangrijkste spelers is op het gebied van persvrijheid, internet tussenpersonenrecht, entertainmentrecht en media regulering. Naast de sectie IE & Media hebben we als kantoor gespecialiseerde secties op het gebied van privacy, dataprotectie & gereguleerde markten en IT, waarmee we nauw samenwerken.

Jouw rol binnen de sectie is afhankelijk van jouw reeds opgedane werkervaring en jouw ambities richting de toekomst. Als uitgangspunt zijn wij op zoek naar een allrounder die het als een mooie uitdaging ziet om mee te werken in de volle breedte van de praktijk: van advisering over IE strategieën en transacties, het schrijven en uitonderhandelen van complexe overeenkomsten tot het procederen over IE en media gerelateerde geschillen.

De sectie IE & Media bestaat uit 11 advocaten, een merken- en modellengemachtigde, een paralegal en drie secretaresses. Binnen de sectie werk je nauw samen met al je andere collega’s. Benieuwd naar jouw nieuwe team? Neem dan eens een kijkje op onze medewerkerspagina.

Voor dit team zijn wij ook op zoek naar een (senior) advocaat-medewerker IE met een specifieke focus op Life Sciences & Advanced Technologies.

Kennedy Van der Laan als werkgever

Kennedy Van der Laan is een onafhankelijk Nederlands advocatenkantoor met 200 medewerkers, waarvan ruim 100 advocaten. Vanuit ons kantoor in Amsterdam werken wij wereldwijd voor een breed scala aan cliënten, van startups tot multinationals van naam en faam. Al vanaf de oprichting waren de oprichters vastbesloten om niet ingewikkeld te doen over advocatuur. Vooral dichtbij je cliënten staan, zo helder en kernachtig mogelijk zijn in alle adviezen en werk leveren dat in ruimere zin van betekenis kan zijn voor de samenleving: zo werken wij nog steeds. Het heeft een open, vriendelijke en informele cultuur gecreëerd, waarin hard gewerkt wordt op topniveau, maar tegelijkertijd veel aandacht is voor een gezonde balans tussen leven en werk. Om bij ons te passen hoef je op niemand te lijken. Sterker nog, dat is zelfs een pré.

Onze toekomstige collega

 • Is een service gerichte, ambitieuze en commercieel sterke advocaat met vijf tot acht jaar werkervaring op het gebied van (soft/hard) IE-recht en/of media;
 • Heeft een passie voor het vak en heeft aantoonbare affiniteit met innovatie en technologie;
 • Is positief ingesteld, enthousiast en staat met beide benen op de grond;
 • Heeft een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Komt met doortastende en creatieve oplossingen;
 • Heeft een brede kijk op de wereld om ons heen en neemt een gezonde dosis humor mee.

Wij bieden jou

 • De mogelijkheid om onderdeel te worden van een kantoor met een uitstekende internationale reputatie op het gebied van innovatie en technologie;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en diverse opleidingsmogelijkheden;
 • De openheid van een innovatief Nederlands kantoor, met grote (inter)nationale cliënten van naam en faam;
 • Een plezierige en inspirerende werkomgeving;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een dertiende maand, een winstdelingsregeling, dertig vakantiedagen, een fietsregeling, een geheel verzorgde lunch en heerlijke koffie gemaakt door onze kantoorbarista;
 • Het Kennedy Van der Laan-gevoel. Benieuwd wat dat precies is? Kom dan eens langs om het zelf te ervaren.

Enthousiast geworden?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Max Pieter, corporate recruiter of Maarten, advocaat en partner. Als je voorafgaand aan jouw sollicitatie langs wilt komen om meer te horen over kantoor, het team en de openstaande functie, ben je (digitaal) van harte welkom. Direct solliciteren? Dat kan natuurlijk ook! In dat geval ontvangen we jouw reactie graag via onderstaande link in de vorm van je cv en motivatie.