Beledigende houten piemel in beslag genomen, kunstenaar verhoord

fotograaf: F. Eveleens (CC licentie)

De politie in de gemeente Steenbergen zou wel eens een zwaar weekend tegemoet kunnen gaan. De kunstenaar van deze houten piemel is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Zijn kolossale piemelkunstwerk, die in de tuin van de kunstenaar stond, is in beslag genomen. Omroep Brabant meldt dat de piemel voorzien was van een bordje met de naam van een wijkagent. Die agent deed aangifte van belediging en zijn collega’s namen daarop kennelijk resoluut actie.

Dat lijkt, en dan druk ik mij enigszins voorzichtig uit, toch ietwat overijverig. Maar misschien mis ik de nuances wel zo laat op de vrijdagmiddag. De politie wijst op “de vele andere mogelijkheden die er zijn om te klagen over politieagenten, zonder ze te beledigen“. Zou iemand de politie kunnen wijzen, zonder af te doen aan de ernst van het voorval natuurlijk, op de vele andere mogelijkheden om te reageren op klachten over de politie? Opties waarbij houten piemels in de tuin blijven staan en kunstenaars niet voor verhoor worden aangehouden.  

Laten ze in Rotterdam maar oppassen dat de recherche van de gemeente Steenbergen geen lucht krijgt van hun Kabouter Buttplug (zie plaatje hierboven).