Actualiteitendebat Caroline II arrest en portretrecht – 7 maart

caroline-ii-banner-189x165Eerder besteedden we ruim aandacht op Media Report aan het Caroline II arrest van het EHRM (zie hier). Op 7 maart organiseert Delex een actualiteitendebat over dit onderwerp, waar rechter Willem Korthals Altes, prof. Gerard Schuijt, collega Bertil van Kaam en ondergetekende het arrest zullen doornemen.

Hier de aankondiging van Delex: Recent is het Caroline von Hannover II-arrest gewezen waarin het Europees Hof voor de Rechten van de Mens haar eerdere arrest (Caroline I) inzake portretrecht en privacy van royalty’s lijkt te temperen. De strijd die prinses Caroline van Monaco ruim tien jaar geleden voerde tegen haar achtervolgende paparazzi heeft geleid tot de belangrijkste portretrechtzaak in Europa. Ook de Nederlandse (vrijwillige) Mediacode beroept zich op Caroline I.

Naar aanleiding hiervan organiseert uitgeverij deLex op woensdag 7 maart 2011 van 16.00 tot 18.00 uur een actualiteitendebat in Het West-Indisch Huis in Amsterdam.

Tijdens deze bijeenkomst zal een viertal sprekers dit arrest met u doornemen en hun visie geven wat het arrest voor mogelijke gevolgen heeft voor de toekomst. Vervolgens zal er ruimte zijn voor inbreng vanuit en discussie met de zaal.

  • Jens van den Brink, mediarecht advocaat, Kennedy Van der Laan
  • Bertil van Kaam, mediarecht advocaat, Van Kaam advocaten
  • mr. Willem F. Korthals Altes, seniorrechter rechtbank Amsterdam.
  • prof. mr. Gerard Schuijt, emeritus hoogleraar Mediarecht Universiteit Leiden en oud-hoofddocent UvA.

De onderwerpen zijn, globaal: portretrecht, privacy, persvrijheid, de mediacode, andere richtlijnen rondom perspublicaties.
Het arrest Caroline von Hannover II is te vinden op IE-Forum onder IEF 10878.

Locatie
Het West-Indisch Huis, herenmarkt 99, Amsterdam.
Klik hier voor een routebeschrijving.

Kosten
Deelname € 225,- per persoon (excl. BTW).
Sponsors krijgen korting en betalen €195,- (excl. BTW).

Inschrijven kan hier.